emrubens

Emelie Rubens – Från Luleå till Sydostasien

Mysiga tidsfördriv i pandemitider

Morning!

Happ, då var det redan fredag då. Timmar, dagar och veckor fortsätter att rulla på trots att världen är på ända. Tänkte på det igår kväll under en promenad med min bästa vän (aka vapendragare, aka sister from another mister). Hur livet liksom pågår ändå. Coronapandemi till trots så droppar smältsnö ändå från taken. Dagarna blir fortfarande ljusare. Träden börjar fortfarande knoppa. En betryggande känsla tycker jag, mitt i allt kaos. Världen som vi känner den är på många sätt ett minne blott just nu, men inte 100%.

Vi är många som spenderar väldigt mycket mer tid hemma nu än vanligt. Många jobbar nog, inklusive jag själv, men många har nog en hel del ofrivillig fritid att slå ihjäl också. Tips på tidsfördriv någon? Här kommer några!

  1. Yoga på lunchen – Världsbäst för både kropp och knopp. För allt. Hittade till min stora lycka att yogastället jag gick på i Thailand har en Youtube-kanal. HEJ MEN JA TACK! Harmoniskt, bra yoga och perfekta filmer att drömma sig tillbaka med. Fantastiska Oasis Yoga finns här!
  2. Fönstershoppa online – Åh, ibland är det skönt med lite ytlighet! Även om man inget köper, kan det vara otroligt avkopplande att bara scrolla omkring, spara favoriter här och där och drömma sig bort till varmare dagar – eller kallare, om man föredrar det! Jag har nobbat allt vad webshoppar heter under ett bra tag nu, helt enkelt för att jag inte vill köpa något. Men i dagarna har jag ändå slösurfat någon minut här och där, och fått lite nytändning för inspirationen igen.
  3. Rensa – Den här är bra. Jag älskar att rensa, sortera och kunna njuta av att hemmet inte är fullt av en massa prylar. Är smått allergisk mot att ha överfulla skåp och grejer här och där som man inte ens har koll på att man har. Huu, får lite rysningar av bara tanken faktiskt. Så en rejäl vårrensning passar ju perfekt nu när de flesta av oss är hemma lite extra mycket! Min plan är att ta tag i barnens garderober i helgen, om tid finnes. Just nu har vi dock inte supermycket att rensa bort faktiskt, eftersom vi köra ett MEGARÖJ innan vi reste bort i vintras (vi hyrde ut vår lgh under tiden). Men nånting hittar man alltid!
  4. Testa nya recept: Jag gillar att laga mat, baka och experimentera i köket men är på tok för lat för att orka följa recept särskilt ofta. Tycker helt enkelt att det för lång tid. Men – som av en händelse råkar man ju faktiskt ha lite tid till över just nu, så jag tror bestämt att jag ska passa på att testa några av dem jag sparat ned i datorn och telefonen. Indiska grytor, bröd och så vill jag lära mig att laga thaimat – på riktigt!
  5. Läsa böcker: Är en periodare när det kommer till böcker. Ibland kan sluka ett par-tre stycken på en månad och sedan kan det gå över ett år innan jag ens öppnar en bok. Hemskt egentligen, för jag älskar att läsa och är övertygad om att det är både avkopplande och utvecklande att göra det. Har en trave olästa godbitar som jag banne mig ska dyka ned i snarast!
  6. Kreativitet med barnen: Listans bästa punkt, hands down. Mitt I allt kaos som pågår försöker jag samtidigt vara tacksam över att vi har mer tid hemma, vilket också betyder mer tid tillsammans. När vi var på vår långresa blev vi verkligen ännu mer sammansvetsade som familj, och umgicks och hittade på saker tillsammans hela tiden. Det har vi försökt hålla fast vid sen vi kom hem. Vi spelar spel, leker charader (favvon just nu, så roligt!!), bakar, leker kurragömma och pysslar. Bättre tidsfördriv får man leta efter<3<3<3

 

Indeed it is<3

 

Hur får du tiden att gå där hemma? Jobbar du eller hur ser det ut för dig?

Stay safe där ute, och var rädda om varandra<3

Kram/E

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emrubens

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats